2010. április 14.

Medvehagyma krémleves 2.

A spenótos medvehagyma krémleveshez képest talán még egyszerűbben elkészíthető. Ez a változat maradék húsleves felhasználásával készült és került bele kevés zöldhagyma is.

Hozzávalók: 15-20 dkg medvehagyma, 2-3 db zöldhagyma, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 2 db közepes burgonya, 1,7 liter húsleves (vagy alaplé, lehet zöldséges is), 1,5 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, 5 dkg vaj, só, frissen őrölt bors.
Elkészítés: A megtisztított medvehagymát, zöldhagymát felszeleteljük és a felhevített vajon elkezdjük párolni. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát, a zúzott fokhagymát, 2-3 percig pároljuk fedő alatt,majd rászórjuk a lisztet elkeverjük és felöntjük a levessel. Addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Ekkor hozzá adjuk a tejszínt és botmixer segítségével összeturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk ha szükséges és összefőzzük, de nem forraljuk a levest. Ha túl sűrű lesz, adhatunk hozzá kevés vizet.10-15 perc pihentetés után tetszés szerint tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails