2010. április 20.

Fodros rétes

Gazdag, tartalmas levesek után könnyen elkészíthetjük ezt a "rétest", melynek alapja nem más mint fodros kockatészta. Nincs más dolgunk vele, a száraz tésztát egy tepsibe öntjük, leöntjük egy tejes keverékkel és sütőben összesütjük.

Hozzávalók: Négy adaghoz 25 dkg fodros kockatészta, a tejes keverékhez 20 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 15 dkg lágy margarin, 2 kis doboz kefir, 1 kis doboz tejföl (én általában csak tejfölből készítem), 5 dl tej, 3 db tojás, mazsola és reszelt citromhéj ízlés szerint, porcukor a szóráshoz. 2 dkg margarin a tepsi kenéséhez. A tálaláshoz tetszés szerint bármilyen gyümölcs (fagyasztott is lehet), lekvár, szörp stb.
Elkészítés: Egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk margarinnal és beleöntjük a fodros kockatésztát, mazsolát szórunk közé. A többi hozzávalót alaposan összekeverjük, reszelünk bele citromhéjat és a tésztára öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tészta megpuhul és szép piros lesz a teteje (kb. 50 perc). 15 perc pihentetés után felszeleteljük, porcukorral megszórva és ízlés szerint gyümölccsel, lekvárral stb. tálaljuk.

7 megjegyzés:

  1. Jujj, ez nagyon finom!! Én is szoktam hasonlót, még túrót is teszek bele, vagy ami épp eszembe jut:)

    VálaszTörlés
  2. De jó hogy megtaláltam :) régen egy bográcsozásnál ettem hasonlót:) Most legalább megtudtam hogyan kell elkészíteni :) Köszi!!!

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon fincsi lehet, és milyen egyszerű! Kipróbálom alkalomadtán.

    VálaszTörlés
  4. Istenien néz ki

    Vár nálam egy díj :)

    VálaszTörlés
  5. Így igaz Trinity!

    Örülök Krisztina!

    Próbáld ki Kiskukta! Nem bánod meg!

    Köszi Bianka!!

    VálaszTörlés
  6. Ez nagyon tetszik. Mondjuk, nagyon szeretem, amiket készítesz. De ez pazar!:)

    VálaszTörlés
  7. :))Köszi Szepyke! Nem utolsó szempont, hogy egyszerű is!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails