2010. április 15.

Diós bundában sült tilápia hal majonézes édesköménnyel

Ismét a jól bevált tilápia-édeskömény párosítást készítettem el. Ugyancsak egy egyszerű, gyors étel. A halat diós zsemlemorzsába forgattam és kevés vajon kisütöttem. A saláta vékonyra szeletelt édesköményből és majonézes mártásból áll. Két fő részére 20 perc alatt elkészíthető.

Hozzávalók: Két adaghoz 4 szelet tilápia hal, só, bors, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 4 evőkanál zsemlemorzsa, 4 evőkanál durvára őrölt dió, a sütéshez 6-8 dkg vaj. A salátához 1 nagyobb vagy 2 kisebb édeskömény. A mártáshoz 2 evőkanál majonéz, 2 evőkanál tejföl, 1 evőkanál frissen facsart citromlé, 1 evőkanál méz, só, frissen őrölt bors. A tálaláshoz citrom.
Elkészítés: A halszeleteket bekenjük zúzott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk. A zsemlemorzsát összekeverjük az őrölt dióval. A mártás hozzávalóit összekeverjük. Az édeskömény torzsát kivágjuk, hosszában félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük és a mártásba forgatjuk. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, a halszeleteket a diós zsemlemorzsába forgatjuk és oldalanként 3-4 perc alatt átsütjük a halat. Tálaláskor frissen facsart citromlevet csöpögtetünk a halra és majonézes édeskömény salátával kínáljuk.

2 megjegyzés:

  1. Mennyei lehet a hal. Édesköményt még nem igazán ettem. Ha igen nem tudtam, hogy az az :)

    VálaszTörlés
  2. Bianka! Ezt a halat csak ajánlani tudom! Hát szerintem emlékeznél az édesköményre...kicsit ánizsos az íze. Ánizsköménynek is hívják. Különben én az édesköménynek köszönhetően most már minimális mennyiségben megeszem a köményt is és nem kapirgálom le, kotrom ki stb. Eddig nem voltunk jó viszonyban :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails