2010. február 15.

Ricottás, aszalt sárgabarackos tortácskák

Kívül ropogós, belül puha, egyszerű desszert. A tésztakorongok kinyújtása igényel egy kis türelmet, de viszonylag gyorsan elkészülünk vele.

Hozzávalók: 9 cm-es formákból, 8-10 darabhoz, a tésztához: 16 dkg liszt, 3 dkg cukor, 14 dkg vaj, 1-1,5 evőkanál víz. A töltelékhez 25 dkg ricotta túró, 8-10 db aszalt sárgabarack kisebb darabokra vágva, 4-6 dkg porcukor, 1 nagyobb tojás, 2 evőkanál tejszín (elhagyható), 2-4 evőkanál pirított mandula szeletek, porcukor a szóráshoz.
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagolva legalább fél órára hűtőbe tesszük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A lehűlt tésztát 8-10 egyenlő gombóccá formázzuk és a gombócokat két fólia között akkora kerek lappá nyújtjuk, hogy a kis tortaformákat ki tudjuk bélelni úgy, hogy a formán kicsit túl lógjanak. A formákat egy nagyobb lapos tepsire helyezzük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük és 15-20 perc alatt szinte készre sütjük a tortákat. (Légkeveréssel 180 fokon sütjük.)Ekkor megtöltjük az aszalt sárgabarackos, ricottás töltelékkel a tortákat, megszórjuk pirított szeletelt mandulával, és további kb. 10 percig sütjük, amíg a ricotta át nem sül. Porcukorral megszórva, langyosan már fogyaszthatjuk.

3 megjegyzés:

  1. Irtó guszták, nagyon jól kitaláltad.
    Ezek a kis torta formák is nagyon szimpatikusak. Csak a nagy méretűt láttam, ilyen méretben hol lehet beszerezni?

    VálaszTörlés
  2. Köszi Thrini!A gazdaságos áruházban:) kapsz ilyen formákat. Ha jól emlékszem 6 db van egy csomagban.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails