2010. február 11.

Csípős csirkemell, pezsgős barackkal

Egyszerűen, gyorsan elkészíthető étel. Szürke téli napokon jól jön egy kis napsárga és tűzpiros az ételünkben hangulatjavítóként.

Hozzávalók: 2 személy részére 6 db fél filézett csirkemell, 1 doboz, vagy üveg őszibarack befőtt (kb. 8-10 dl körüli), 1 nagyobb hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 5-7 dkg vaj/margarin, 2-3 szárított pfefferóni paprika, 1 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál méz, 0,7-1 dl pezsgő (vagy fehérbor)3-4 szál zeller zöld.
Elkészítés: A megtisztított hagymát felkockázzuk és a vajon elkezdjük dinsztelni. A csirkemellet kb. 3 cm X 3 cm-es kockákra vágjuk és a hagymához adjuk. A pfefferónit felaprítjuk és egy kivételével a húshoz adjuk 2 zúzott fokhagymával együtt. Fedő alatt pároljuk a húst és közben sózzuk, borsozzuk. A barack befőttet lecsöpögtetjük. A mézet, az olívaolajat a maradék aprított pfefferónival, 2 zúzott fokhagymával és felszeletelt zeller zölddel, borssal és a pezsgővel összekeverjük és beleforgatjuk a fél barackokat. Amikor a hús megpuhult hozzá adjuk a barackos keveréket és 6-8 percig fedő alatt tovább pároljuk, majd végül fedő nélkül 3-4 percig hogy sűrű szaftot kapjunk. Miután elkészült, fogyaszthatjuk rizzsel, de kenyérrel, akár pirítóssal is a szaftot tunkolva.

4 megjegyzés:

  1. Hm, hm-hm, nagyon jól hangzik! :) És van itthon pfefferoni meg még néhány üveg a tavaly eltett barackbefőttből.

    VálaszTörlés
  2. Graffyka! Akkor semmi akadálya, hogy elkészítsd!:)

    VálaszTörlés
  3. Tényleg jól hangzik!Viszont pezsgő nincs... de ez megoldható!:)

    VálaszTörlés
  4. Szepyke! Fehérbor is jó lesz...bár nálad nincsenek akadályok:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails