2012. február 20.

Zöldfűszeres töpörtyűkrém

Töpörtyűkrémet sokféleképpen készíthetünk. Korábban a főtt tojással készült változat került fel. Ezúttal zöld fűszerekkel gazdagítottam. A fűszerek variációja ízlés szerint változtatható. Nálam az otthon éppen fellelhető zöld fűszerek kerültek bele, vagyis zöldhagyma, petrezselyemzöld, friss rozmaring.
Hozzávalók:

25 dkg töpörtyű
2 evőkanál mustár
1 evőkanál tejföl

frissen őrölt bors
1 szál zöldhagyma
2-3 szál petrezselyemzöld
1 kis ágacska friss rozmaring

A töpörtyűt botmixerrel krémesre turmixoljuk. Közben hozzáadjuk a mustárt, a tejfölt, a sót és frissen őrölt borsot. A zöld fűszereket apróra vágjuk és a töpörtyűkrémhez keverjük. Máris fogyaszthatjuk.

Tipp: A töpörtyűt késes aprítóval is krémesíthetjük, vagy húsdarálóval ledarálhatjuk.

2 megjegyzés:

  1. Ez olyan guszta. :) Már hétvégén is akartam tepertőt venni, de most már tényleg veszek egy kicsit és csinálok krémet. :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Évi! Készíts Te is töpörtyűkrémet!:)Megéri!;)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails