2012. február 22.

Spenótos burgonyagombóc juhtúrós öntettel

Egy kis játék a spenóttal. Íze jól passzol a burgonya-gombócéhoz, ugyanakkor szép színessé varázsolja. Önálló ételként, juhtúrós-tejfölös öntettel és persze megkoronázva sült szalonna kockákkal is igen kiváló, de tálalhatjuk paradicsomszósszal, sajttal megszórva, vagy akár köretként is kínálhatjuk. Változatos elkészítése csak fantáziánktól függ:) Következzék most ez az egyszerű, juhtúrós öntettel készült változat.
Hozzávalók:

30 dkg burgonya
6-8 dkg spenótpüré
30 dkg liszt és még amennyit felvesz
2 teáskanál búzadara
1 tojás
1,5 teáskanál só

az öntethez:

10 dkg juhtúró
2 dl tejföl


a szóráshoz:

10 dkg füstölt szalonna

A kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, langyosra hűtjük, majd villával megtörjük. Hozzáadjuk a spenótpürét, a sót, a tojást, a lisztet, a búzadarát, és tésztává gyúrjuk. (A liszt mennyisége a burgonya minőségétől függően változhat.)Ezt követően kis gombócokat formázunk belőle. Forró sós vízben megfőzzük. (A gombócok akkor készek, amikor a víz felszínére jönnek.) Leszűrjük és melegen tartjuk. Az öntethez a juhtúrót meglangyosítjuk és hozzákeverjük a tejfölt és a sót, ha szükséges. A szalonnát kockákra vágjuk és egy serpenyőben vagy mikrohullámú sütőben pirosra sütjük. A spenótos burgonya-gombócokat melegen, juhtórós tejföllel meglocsolva, pirított szalonnakockákkal meghintve kínáljuk.

Tipp: A spenótpüréhez használhatunk fagyasztott és friss spenótot is. Ez utóbbiból használva, egy nagy marékkal, forró sós vízben néhány percig főzzük, leszűrjük, majd turmixoljuk és ezt keverjük a tésztához.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails