


Csíkokra szeleteljük a szalonnát, és áttetszőre sütjük a zsíron. Hosszában félbe vágjuk, majd vékonyan fölszeleteljük a megtisztított hagymát, a szalonnához adjuk, és üvegesre pároljuk. Hosszában szeleteket vágunk a paprikából, majd keresztben félbe szeljük őket, és a hagymához tesszük. Néhány percig nagyobb lángon sütjük, majd mérsékeljük a tüzet, és kis lángon főzzük tovább. Amíg a paprika puhul, meghámozzuk és felkockázzuk a paradicsomot. Amikor a paprika kezd kissé összeesni, és üvegesedik, hozzáadjuk a paradicsomot, és csak ekkor sózzuk az ételt. Lassú tűzön kevergetve addig főzzük, amíg a paradicsom szét nem esik. (Nem várjuk meg, hogy teljesen szétfőjön.)
A kész lecsót melegen, fehér kenyérrel, tejföllel kínáljuk.
Tipp: a csípős lecsót kedvelők 1-2 erős paprika hozzáadásával érhetik el a kívánt hatást. Ezt is a többivel együtt tegyék a lecsóba.
Az alap lecsó tetszés szerint tojással, rizzsel, tarhonyával, burgonyával, kolbásszal stb. gazdagítható.
A recept a Kifőztük júliusi számában jelent meg.
Nagyon gusztusos a lecsód! Én imádom, szezonban akár mindennap meg tudnám enni. És igaz, hogy sokféle elkészítési módja van.Én azt tapasztaltam, hogy még ízre is eltérő, ha a paprikát, vagy a hagymát karikára, illetve hosszában szeljük fel. De én minden módon szeretem.
VálaszTörlésÍgy igaz Marisz!
VálaszTörlésMég a szeletelés is befolyásolja a lecsó ízét!:))