2010. június 21.

VKF! XXXV. Grillezett zöldségek juhtúrós öntettel

A VKF-re második ételként egyszerű grillezett zöldségeket készítettem. Ami a grillserpenyőbe került: héjában főtt újkrumpli, bébicukkini, padlizsán. Olívaolajos átkenés után a padlizsán és a cukkini kevés fokhagymát és citromot, és sülés közben valamennyi zöldség kevés sót kapott. A zöldségek kísérőjeként juhtúrós öntetet készítettem.
Hozzávalók: Két adaghoz 2-3 db bébicukkini, 3-4 db héjában főtt közepes újkrumpli, 1 közepes padlizsán, 3-4 evőkanál olívaolaj, , 2 gerezd zúzott fokhagyma, fél citrom frissen facsart leve, só. A juhtúrós öntethez 10 dkg juhtúró, 1-1,5 dl tejföl, 1 teáskanál magos dijoni mustár, só, frissen őrölt bors, 1 gerezd zúzott fokhagyma.
Elkészítés: Az újkrumplikat héjában megfőzzük és hosszában félbevágjuk, a bébicukkinikket is hosszában elfelezzük, a padlizsánt hosszában 0,5 cm széles szeletekre vágjuk. Valamennyi zöldséget bekenjük olívaolajjal, a padlizsánt és a cukkinit bedörzsöljük zúzott fokhagymával és csöpögtetünk rá citromlevet. Előmelegített grillserpenyőben oldalanként 5-7 perc alatt megsütjük a zöldségeket. Sütés közben vagy közvetlenül utána sózzuk. (Ha kedvünk tartja, csíkos mintázat helyett rácsosra is süthetjük a zöldségeket, ekkor a rácsozatra ferdén helyezzük a zöldségeket, majd fordításnál ellentétes irányban álljon a zöldség.) A juhtúrós öntet hozzávalóit összekeverjük és a grillezett zöldségekhez kínáljuk.
Tipp: A grillezett padlizsán szeletekre kenhetünk juhtúrót, feltekerve öntettel meglocsolva kínáljuk.

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails