2010. június 29.

Paradicsomtorta

A paradicsomtorta egy francia paradicsomtorta recept alapján készült kisebb eltérésekkel. Hasonlít a quiche-hez, de ebben az esetben leveles tészta a torta alapja, nem vajas tészta. Kevés alapanyagból, gyorsan előállítható. Egy barátnős, beszélgetős este remek kísérője kerekedett belőle:)
Hozzávalók: Egy 24 cm átmérőjű formához 24 dkg leveles tészta, 3-4 db közepes érett paradicsom, 3 tojás, 1 dl tejszín, friss bazsalikom és kakukkfű ízlés szerint, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 6-8 dkg feta sajt vagy krémfehérsajt (vagy tetszés szerinti sajt), só és bors ízlés szerint.
Elkészítés: A formát kibéleljük a leveles tésztával, villával megszurkáljuk és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket. A paradicsomot forrásban lévő vízzel leöntjük, majd lehúzzuk a héját vagy csak simán meghámozzuk. Eltávolítjuk a csumáját és felkockázzuk. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejszínt, a zúzott fokhagymát, az aprított zöldfűszereket, a paradicsom kockákat és belemorzsoljuk a sajtot. Végül sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A tölteléket a lehűtött leveles tésztára öntjük. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranysárgára sütjük. 10-15 perc pihentetés, hűlés után fogyaszthatjuk.

4 megjegyzés:

  1. Hát ez nem gyengén jól néz ki!!!!

    VálaszTörlés
  2. Ez igen nagyon gusztán néz ki, biztos nagyon finom lehet

    VálaszTörlés
  3. Jaj Tündér, ez megint egy fantasztikus cucc!!!

    VálaszTörlés
  4. Köszi Krisztu!:))

    Az volt! Köszi Bianka!

    Köszönöm Viki!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails