2010. május 26.

Túrófelfújt (darás túrószelet)

Az egyszerű, gyors ételek mellett hasonló tulajdonságokkal bíró desszert is készült. A túrófelfújt melegen, hidegen, porcukorral megszórva, tejszínnel, gyümölcsös tejszínnel vagy gyümölcsökkel egyaránt tálalható. A megadott mennyiség egy 24 cm átmérőjű kerek - lehetőleg cserép vagy kerámia - sütőformához elegendő. (Tapasztalatom szerint cserép vagy kerámia sütőformában jobb lesz az állaga ennek a felfújtnak, mint fém tepsiben, formában.)

Hozzávalók: 24 cm átmérőjű formához 25 dkg zsíros tehéntúró, 2 dl tejföl, 1 csomag vaníliás cukor, 16 dkg kristálycukor, 5 evőkanál búzadara, 4 tojás (mivel volt két friss felesleges tojásfehérjém ezért csak 3 nagy tojásból és 2 tojás fehérjéből készítettem most), fél citrom reszelt héja, 2 dkg vaj és morzsa a forma kikenéséhez.
Elkészítés: A túrót villával összetörjük, elkeverjük a tejföllel, a tojások sárgájával, a cukrokkal és végül a búzadarával. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. A tojások fehérjét habbá verjük és túrós keverékbe forgatjuk. Kivajazott, morzsával meghintett formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. (Akkor sült meg, amikor a felfújt teteje egyenletesen aranysárga színű és a közepe is felemelkedett, de tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült.)

3 megjegyzés:

  1. Nagyon nagyon szeretem:) Életemben először Berlinben ettem ilyet, apu ott lakott egy néninél amikor kint dolgozott, nyáron meglátogattuk és akkor ő sütött ilyet, azóta is imádom :)))))))))
    Nagyon guszta !!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem. Szép szelet, elkérhetem :)

    VálaszTörlés
  3. Krisztina! Én is vagyok így ételekkel...szép emlékekhez kapcsolódnak...Köszi!

    Ok. Bianka..:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails