2010. május 26.

Guacamole

Mostanában egyszerű ételeket készítettem. Ilyen a guacamole is. Ennek a finom, friss ízű krémnek az elkészítését azonban egy bő hetes - almák közötti - avokádó érlelés előzte meg. (Mint ahogy a képen látszik is talán kicsit túl érleltem, de ízre tökéletes volt. Az avokádó almák közötti érlelésről valahol olvastam, hogy egyenletesen, jó ízűre érik. Kipróbáltam, jó lett....)

Hozzávalók: Két adaghoz 2 db érett avokádó, 1 közepes lilahagyma, 1 nagyobb paradicsom, 1 db csípős zöldpaprika, 1 kis csokor petrezselyemzöld, 1 citrom frissen facsart leve, só.
Elkészítés: A paradicsomot meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, apró kockákra vágjuk. A paprikát és a megtisztított hagymát ugyancsak apró kockákra vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk. Az avokádó húsát kivájjuk és egy villa segítségével péppé zúzzuk úgy, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok. Meglocsoljuk citromlével és összekeverjük a felaprított többi hozzávalóval, végül sózzuk. Azonnal fogyaszthatjuk tortillához, chipsekhez, hosszúkásra szeletelt zöldségekhez mártogatósként. Ha később kerül fogyasztásra, közvetlenül a guacamolét takarjuk le fóliával nehogy megbarnuljon és tegyük hűtőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails