2010. május 7.

Sült padlizsános újburgonya saláta melegen

A padlizsános újburgonya salátához a padlizsánt elősütjük, az újburgonyát héjastól kevés vízen, némi szalonna társaságában megpároljuk. Mustáros, balzsamecetes dresszingbe forgatjuk a meleg hozzávalókat, rukkola ágyon tálaljuk koktélparadicsommal és krémfehérsajttal, feta sajttal vagy juhtúróval, zsázsával. Ennél a salátánál a rukkola, a zsázsa és a mustáros dresszing enyhén csípős, mustáros íze amely megteremti az összetevők közötti összhangot. Önálló ételként fogyaszthatjuk, igen laktató.

Hozzávalók: Két adaghoz 1 db zsenge padlizsán, 2-3 gerezd zúzott fokhagyma, 4 evőkanál olívaolaj, 10-14 szem közepes újburgonya, 4 szelet bacon szalonna, 4 szem koktélparadicsom, krémfehérsajt (vagy feta sajt, vagy juhtúró) ízlés szerint, 2 nagy marok rukkola saláta, zsázsa ízlés szerint. A mustáros dresszinghez 1 nagy evőkanál magos dijoni mustár, 2 evőkanál balzsamecet, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál méz, só, 1-2 evőkanál víz.
Elkészítés: Az újburgonyát megmossuk, a csíkokra szeletelt szalonnákkal és kevés vízzel fedő alatt elkezdjük párolni. Ha a víz elpárolog, pótoljuk. 15-20 perc alatt megpuhul a burgonya. Ügyeljünk arra, hogy a párolás végén ne maradjon víz, hanem a kevés kisült szalonna zsírban forgassuk át. A megmosott padlizsánt héjastól karikákra szeleteljük, sóval, a zúzott fokhagymával, 2 evőkanál olívaolajjal összekeverjük. A padlizsán karikákat 2 evőkanál olívaolajon egy serpenyőben mind két oldalán megsütjük. A dresszing hozzávalóit összekeverjük. A párolt újburgonyát hosszában ketté vágjuk és a meleg padlizsánnal együtt a dresszingbe forgatjuk, majd tálaljuk a salátát. A rukkolát tányérra halmozzuk, majd ráhelyezzük a dresszingbe forgatott újburgonyát és padlizsánt, ízlés szerint hozzáadhatjuk a sült szalonna szeletkéket is. Félbe vágott koktélparadicsommal, krémfehérsajttal (vagy feta sajttal, juhtúróval), zsázsával díszítjük és fogyaszthatjuk.

3 megjegyzés:

  1. Csodás, nagyon guszta. Szeretném megkostólni ;)

    VálaszTörlés
  2. Imàdom a padlizsànt! Ki fogom pròbàlni!
    U.I. Tetszik nagyon a tànyèrod is!
    Szia!

    VálaszTörlés
  3. Köszi Bianka!

    Köszi Anikó! Remélem ízleni fog:)
    (Szeretem ezt a tányért, elég jól mutat fényképen:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails