2010. május 4.

Padlizsános párna

A padlizsános párnát gyorsan elkészíthetjük, ha emlékezetem nem csal 40 perc elegendő volt az elkészítéséhez és az elfogyasztásához:) Tálalhatjuk vacsorához, vendégváráshoz. Most csak két nagyobb párnát készítettem, de kisebbekre is szeletelhetjük a tésztát.

Hozzávalók: Két nagyobb (kb.: 13X20 cm-es) párnához 12 dkg leveles tészta, 1 db közepes zsenge padlizsán, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 2 db koktélparadicsom, 8 szelet mozzarella sajt, 8 dkg sonka (vagy2-2 szelet bacon szalonna), 2 evőkanál tejföl, só, 3-4 evőkanál olívaolaj.
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 fokra, közben elkészítjük a tölteléket. A megmosott padlizsánt kb. 0,5 cm széles karikákra szeleteljük. Kevés sóval, a zúzott fokhagymával, 2 evőkanál olívaolajjal összekeverjük és 1-2 evőkanál olívaolajon egy serpenyőben elősütjük mind két oldalát 4-5 perc alatt. A sonkát csíkokra szeleteljük, a koktélparadicsomot felkarikázzuk. A leveles tésztából 2 db kb. 13X20 cm nagyságú téglalapot vágunk. Egy éles késsel 2 cm széles keretet metszünk rá és a keretet beirdaljuk ügyelve arra, hogy a tésztát ne vágjuk át. A tészták közepére 1-1 evőkanál tejfölt és arra a felcsíkozott sonkát tesszük, majd erre sorakoztatjuk fel, a képen látható módon a padlizsán szeleteket, a mozzarella szeleteket és a paradicsomkarikákat. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails