2010. május 4.

Mézes, diós parfé tálka

Az elkészítését tekintve kevés ennél egyszerűbb desszert létezhet:) A maradék felvert tejszínhab hasznosítására gondoltam ki. Méz, dió, kevés cukor és tejszínhab kell hozzá, valamint egy csipet türelem, ami a pár órás hűtési idő kivárását jelenti. A végeredmény kárpótol mindenért....

Hozzávalók: Négy adaghoz 2-2,5 dl tejszín, 1 evőkanál porcukor, 2 evőkanál méz, 4 evőkanál őrölt, vagy durvára vágott dió. A tálaláshoz méz és pörkölt dió ízlés szerint.
Elkészítés: A parféhoz a tejszínt habbá verjük, közben hozzáadjuk a porcukrot. A tejszínhabba forgatjuk a mézet. A tejszínhab felét egy fedeles dobozba simítjuk, megszórjuk az őrölt vagy durvára vágott dióval, erre simítjuk a mézes tejszínhab másik felét, a dobozt lefedjük és legalább 3 órára mélyhűtőbe tesszük. Ezt követően a parfét egy kanál segítségével tálkába szaggatjuk (szeletelhetjük is), mézet csorgatunk rá és megszórjuk pörkölt dióval.
(A parfé nem fagy túl keménnyé, ezért könnyen ki lehet szedni kanállal is.)

6 megjegyzés:

  1. Ez igen, nagyon ott van :)))

    VálaszTörlés
  2. Egyszerű, gyors, finom.Kell ennél több:))

    VálaszTörlés
  3. Ez éppen nekem való, azon gondolkodtam, esténként, hogy fagyigép hiányában, hogyan lehetne jó fagyit készíteni. Aztán inkább a parfé mellett döntöttem. Az ízesítés még nem dőlt el, ez a te verziód nagyon tetszik. :)

    VálaszTörlés
  4. Thrini! Örülök hogy tetszik! (Szerintem fagyigép nélkül is remek fagyikat, szorbeteket lehet készíteni. Találsz nálam recepteket, ha érdekel. Tény, hogy ez a parfé azért gyorsabb:)

    VálaszTörlés
  5. Yes! Anyám, ezt nagyon bírnám! Én is tiszta fagyimániában vagyok...:))

    VálaszTörlés
  6. Köszi Szepy! Láttam a fagyikat! Nagyon jók!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails