2009. augusztus 25.

Zöld dinnye granita

A zöld dinnye granita egy egyszerű, gyors hűsítő. (A recept leírása tovább tart, mint a granita összeállítása.)

Hozzávalók: 1 db zöld húsú dinnye (zöld dinnye), 1-2 evőkanál méz, fél citrom leve, 2-3 dl víz a dinnye nagyságától függően.
Elkészítés: A dinnyét félbevágjuk, magját kikanalazzuk, szeletekre vágjuk, héját eltávolítjuk és felkockázzuk. A citromlével és a mézzel összeturmixoljuk, hozzákeverjük a vizet. Fedeles dobozba tesszük és 6 órát fagyasztjuk. Közben óránként megkavarjuk. Miután megfagyott fagylaltos kanál segítségével poharakba szedjük. Fogyaszthatjuk magában hűsítőként, de alkohollal is kínálhatjuk.

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails