2009. augusztus 4.

Kétsajtos cukkinis tésztafelfújt

A tésztafelfújtat nem nevezném bonyolult ételnek. Kicsit többet kell vele ugyan dolgozni, de megéri és így is egy órán belül elkészül.

Hozzávalók: Két személyre 25 dkg penne, 1 közepes cukkini, 2 gerezd fokhagyma, sonka vagy szalonna kb. 8-10 dkg, 3-4 dl tej, 2 evőkanál liszt, 10 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg krémsajt (tömlős sajt), 15-20 dkg eidami (vagy ízlés szerinti sajt, lehet több fajta is), 2 db tojás, 2 evőkanál tejföl vagy tejszín, só, bors, zsemlemorzsa.

Elkészítés: A tésztát forró, sós vízben kifőzzük (all dente). Amíg a tészta fő, a cukkinit héjastól lereszeljük és kb. 8 dkg margarinon elkezdjük párolni a felcsíkozott sonkával együtt kb. 3-4 percig. Ezt követően rászórjuk a lisztet, jól elkeverjük, kicsit pirítjuk, felöntjük a tejjel, csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a krémsajtot, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és 2-3 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, majd a tojások sárgáját a cukkinis mártásba keverjük a tejföllel együtt. A sajtot lereszeljük és több mint felét a szintén a mártásba keverjük, majd óvatosan belekeverjük a tojások felvert habját is. Egy tűzálló tálat a maradék margarinnal kikenünk és megszórjuk zsemlemorzsával. A cukkinis mártásba beleforgatjuk a kifőtt tésztát a tűzálló tálba öntjük, rászórjuk a maradék reszelt sajtot és 180 fokon, kb.25-30 percig pirosra sütjük.Miután kisült 10 percet pihentetjük és tálalhatjuk. Adhatunk hozzá mártást, salátát, de magában is jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails