2013. június 28.

Zöldbabragu


Lassan kezdetét veszi a zöldbab szezon. A levesen és főzeléken kívül készíthetünk belőle egy könnyű, fehérboros-tejszínes, kaporral bolondított csirkehúsos ragut is. 

A recept a Kifőztük 2012. évi augusztusi számában jelent meg.


Hozzávalók 2 személyre

50 dkg zöldbab
20 dkg csirkemell
2 evőkanál olívaolaj
1 közepes hagyma
1 paprika
1 paradicsom
1 csokor kapor
1 dl fehérbor
1 dl tejszín
frissen őrölt bors


Az apró kockákra vágott hagymát az olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a felcsíkozott csirkemellet, és fehéredésig sütjük. A zöldbabot megtisztítjuk, tetszés szerint feldaraboljuk, és a húshoz keverjük. A paradicsomot és a paprikát nagyobb darabokra vágjuk, és a raguhoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük fehérborral és annyi vízzel, hogy ellepje. Félig lefedve, közepes lángon addig pároljuk, amíg a zöldbab és a hús puha nem lesz. A párolás utolsó 8 percében hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, a tejszínt, és addig főzzük, amíg  a ragu be nem sűrűsödik.

Melegen, pirítóssal tálaljuk.


1 megjegyzés:

  1. Kedves Tündér!

    Nagyon jó ez a recept. Nem vagyok zöldbab rajongó, de ezt a ragut már kétszer is elkészítettem, Férjemnek is ízlik. Köszönet a receptért, "osztogatom" ám barátnői körökben :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails