Az egyszerű sült csirkecombot ez a villámgyorsan elkészíthető szilvaragu teszi különlegessé. A raguhoz felhasználjuk a csirkecomb süléskor keletkezett szaftját és kevés vörösborral ízesítjük. A ragut elég akkor elkészíteni, miután megsült a csirke.
A recept a Kifőztük szeptemberi számában jelent meg.
Hozzávalók:
4 db egész
csirkecomb
3 gerezd
zúzott fokhagyma
6 dkg puha
vaj
só
frissen
őrölt bors
a szilvaraguhoz:
40 dkg
szilva
2 dl száraz vörösbor
1-2
evőkanál barnacukor
csipet só
3 dkg vaj
1 dl sült csirke szaft
a tört burgonya
körethez:
80 dkg
burgonya
1-2 dl sült csirke szaft
só
tálaláshoz:
zöldfűszerek
A megtisztított, szárazra törölt egész csirkecombokat
sózzuk, borsozzuk. A puha vajhoz adjuk a zúzott fokhagymát és bekenjük vele a
húsokat. Kisebb tepsibe fektetjük őket, felöntjük 1 dl vízzel és lefedjük
alufóliával. 190 fokra melegített sütőben 25-30 percig sütjük, levesszük az
alufóliát, és addig sütjük, amíg a hús pirosra nem sül.
A szilvaraguhoz a megmosott szárazra törölt szilvát
kimagozzuk. Közepes lángon felhevített serpenyőbe dobjuk és átmelegítjük őket.
Hozzáadjuk a bort, a cukrot, a sót és néhány keverés után a csirkeszaftot. 2-3
perc forralás után levesszük a tűzről és hozzákeverjük a vajat.
A körethez a megtisztított burgonyát kockára vágjuk, és sós
vízben megfőzzük. Áttörjük, a sóval és a sült csirke szafttal elkeverjük.
A sült csirkecombot zöldfűszerekkel díszítjük,
szilvaraguval és tört burgonyával tálaljuk.
Tipp: Tetszés szerint tálalható rizzsel vagy széles metélttel is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése