2012. szeptember 29.

Sült csirkecomb szilvaraguval



Az egyszerű sült csirkecombot ez a villámgyorsan elkészíthető szilvaragu teszi különlegessé. A raguhoz felhasználjuk a csirkecomb süléskor keletkezett szaftját és kevés vörösborral ízesítjük. A ragut elég akkor elkészíteni, miután megsült a csirke.

A recept a Kifőztük szeptemberi számában jelent meg.

Hozzávalók: 

4 db egész csirkecomb
3 gerezd zúzott fokhagyma
6 dkg puha vaj
frissen őrölt bors

a szilvaraguhoz:

40 dkg szilva
2 dl száraz vörösbor
1-2 evőkanál barnacukor
csipet só
3 dkg vaj
1 dl sült csirke szaft

a tört burgonya körethez:

80 dkg burgonya
1-2 dl sült csirke szaft

tálaláshoz:
zöldfűszerek


A megtisztított, szárazra törölt egész csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. A puha vajhoz adjuk a zúzott fokhagymát és bekenjük vele a húsokat. Kisebb tepsibe fektetjük őket, felöntjük 1 dl vízzel és lefedjük alufóliával. 190 fokra melegített sütőben 25-30 percig sütjük, levesszük az alufóliát, és addig sütjük, amíg a hús pirosra nem sül.
A szilvaraguhoz a megmosott szárazra törölt szilvát kimagozzuk. Közepes lángon felhevített serpenyőbe dobjuk és átmelegítjük őket. Hozzáadjuk a bort, a cukrot, a sót és néhány keverés után a csirkeszaftot. 2-3 perc forralás után levesszük a tűzről és hozzákeverjük a vajat.
A körethez a megtisztított burgonyát kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Áttörjük, a sóval és a sült csirke szafttal elkeverjük.
A sült csirkecombot zöldfűszerekkel díszítjük, szilvaraguval és tört burgonyával tálaljuk.

Tipp: Tetszés szerint tálalható rizzsel vagy széles metélttel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails