
A születésnapunkra többféle tortával készültünk. Vannak közöttük időigényesebbek, és villámgyorsan, egyszerűen elkészíthetők is.
Hoztunk több citromból és narancsból készült süteményt és ételt is, az idénygyümölcsök megjelenéséig változatosan használhatjuk, mint alapanyagot.
A hússal készült ételek mellett sok húsmentes ételt gyűjtöttünk össze a böjtölők számára - hiszen az idei március végig a nagyböjt idejére esik, de ötletekkel szolgálhat azok számára is, akik egyszerűen csak szeretnék kicsit könnyebb ételekkel köszönteni a tavaszt. A böjtöt, méregtelenítést kitűnő teareceptjeink is segítik.
Most azonban egy remek húsos-burgonyás ételt, a pásztorpitét hoztam, amely a Kifőztük márciusi számában jelent meg.

Hozzávalók:
50 dkg darált bárányhús
6 dkg vaj
1 közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 közepes sárgarépa
1 kisebb zellergumó
1 teáskanál szárított rozmaring
1 teáskanál szárított kakukkfű
1 evőkanál paradicsompüré
2 dl száraz fehérbor
só
frissen őrölt bors
A burgonyapüréhez:
50 dkg hámozott burgonya
1-1,5 dl langyos tej
8 dkg vaj
1 tojás
só

Tipp: A bárányhús helyettesíthető marhahússal vagy sertéshússal. A szárított fűszerek helyett friss fűszereket is használhatunk.
Nagyon jól néz ki ez a húsos pite. Ezt más hússal is ellehet készíteni.Úgy néz ki,mintha kenyérbe volna töltve.
VálaszTörlés