2011. szeptember 5.

Joghurtos csirkeszárnyak


A joghurtos csirkeszárny török eredetű recept ihletése alapján készült. Szárny helyett készíthető combból, mellből vagy akár egész csirkéből, amelyet nagyobb részekre darabolunk. Egy napig erősen fűszerezett joghurtban pácolódik a hús, majd ezt követően sütjük pirosra.

A recept a Kifőztük 2011. évi augusztusi számában jelent meg.

Hozzávalók: 8-10 csirkeszárny, 2 dl natúr joghurt, 1 közepes vöröshagyma, 3 gerezd, fokhagyma, 1 teáskanál édeskömény, 1 kávéskanál római kömény, 1 teáskanál koriandermag, 1 teáskanál gyömbérpor vagy 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér, 1 teáskanál pirospaprika, 2 friss babérlevél, 2-3 szárított csípős fűszerpaprika, só, frissen őrölt bors, 1-2 evőkanál olívaolaj

Megtisztítjuk, majd sóval és borssal fűszerezzük a csirkeszárnyat. Apró darabokra vágjuk a tisztított hagymát és fokhagymát. Kávédarálóval megőröljük a fűszermagokat és a tördelt, szárított csípős paprikát. A joghurthoz keverjük az aprított hagymát, az őrölt fűszerkeveréket, a gyömbért, az őrölt pirospaprikát és a kisebb darabokra tördelt babérlevelet. A joghurtos pácba forgatjuk a csirkeszárnyat, és letakarva egy napig pácoljuk a hűtőben.Tepsibe tesszük a pácolt húst, meglocsoljuk olívaolajjal, és 200 fokon 45-55 perc alatt pirosra sütjük. (Sütés közben fordítsuk meg, hogy mindkét oldala egyenletes színt kapjon.)
Melegen, friss zöldsalátával kínáljuk.

6 megjegyzés:

  1. Remek, ezt ma (és holnap) kipróbálom!

    VálaszTörlés
  2. Jól hangzik nagyon! Én is szoktam joghurtban pácolni, de más ízben, viszont ennek is tetszik nagyon a fűszerezése, alkalomadtán érdemes lesz megkóstolni! :)

    VálaszTörlés
  3. Csorog a nyála. Nekem a szárny a kedvenc részem

    VálaszTörlés
  4. Netuddki!
    Várom a beszámolót!:)

    VálaszTörlés
  5. Csipet!Örülök, hogy erre jártál!Próbáld ki egyszer, szerintem érdemes!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails