2011. szeptember 22.

Gyömbéres kacsamell fügesalátával

Egyszerűen, gyorsan elkészíthető étel. Ha rozéra szeretnénk hagyni a húst, a sütés alig több mint 20 percet vesz igénybe. Aki kicsit sültebben szeretné elkészíteni, további 15-20 percig sütheti sütőben. A sült fügés saláta jól illik a gyömbéres kacsamellhez.
Hozzávalók: 2 db kacsamell, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1-1,5 teáskanál őrölt gyömbér, só, frissen őrölt bors, sült fügés saláta.
A megtisztított kacsamelleket szárazra töröljük. Bőrös felüket beirdaljuk, sóval, borssal bedörzsöljük. Közepes lángon előmelegített serpenyőben, bőrös felükkel lefelé fordítva 15 percig sütjük. Megfordítjuk és további 4-5 percig sütjük. A húst kivesszük a serpenyőből, a kisült zsírhoz keverjük a zúzott fokhagymát és a gyömbért, majd visszatéve a kacsamellet beleforgatjuk. A sütést a serpenyőben folytassuk, ha rozéra hagyjuk. Ekkor elegendő oldalanként 4-5 perc sütés. Ha jobban át szeretnénk sütni a húst, előmelegített sütőben folytassuk oldalanként 10-12 percig.
Miután elkészült a gyömbéres kacsamell, vékonyan felszeletelve, sült fügés salátaágyon tálalhatjuk.

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails