2010. augusztus 3.

VKF! XXXVI. Török palacsinta

A "Világjáró fazékba" készített második étel a török palacsinta, illetve annak egy egyszerű utánzata. Az eredeti változat yufka tésztából (lisztből, olajból, vízből készült lapos kovásztalan tészta) kecskesajtból és puha török sajtból készül. Mivel egyik hozzávalóval sem rendelkeztem, a hűtő tartalma alapján improvizáltam. (Egy palacsinta egy réteslapból készült, a mennyiségek palacsintánként értendőek.)
Hozzávalók: 1 palacsintához 1 db réteslap, 5-6 dkg puha sajt és keményebb ízes sós sajt vegyesen (lehet kecskesajt, feta sajt stb. a lényeg hogy ízes sajtok legyenek) csipet friss kakukkfű, 1 teáskanál aprított petrezselyemzöld.
Elkészítés: A sajtokat villával összekeverjük. (Ha olyan állagú akkor nem szükséges, hanem rögtön a tésztára tesszük.). A réteslapot hosszában félbe hajtjuk, megszórjuk sajttal, aprított petrezselyemmel és kakukkfűvel úgy, hogy ujjnyi peremet hagyjunk a tésztalapon. A peremet előbb a hosszanti oldalain, majd a rövidebb oldalain behajtunk, majd a lapot félbehajtjuk, így egy kis csomagot kapunk. Ezt a csomagot egy előmelegített serpenyőben addig sütjük, míg a töltelék olvadni, a tészta barnulni kezd (kb. 1-2 perc), majd megfordítjuk és a csomag másik felét is barnulásig sütjük. Még melegen keresztben félbe vágjuk úgy, hogy háromszögeket kapjunk. A többi palacsintával is így járunk el. Melegen kínáljuk.

3 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails