Hozzávalók
4 egész
csirkecomb
8 dkg lágy
vaj
mediterrán fűszerek
só
a vörösboros almához:
12 db
közepes alma
1-
2-3
evőkanál cukor
1
kávéskanál fahéj
6 dkg vaj
|
A mediterrán fűszereket, a sót elkeverjük a lágy vajjal, és
bekenjük vele a csirkecombokat úgy, hogy a bőrük alá is jusson. Tepsibe tesszük,
1-1,5 dl
vizet öntünk alá, és 220 fokra melegített sütőbe tesszük. 15 perc után 190
fokon folytatjuk a sütést addig, amíg a combok át nem sülnek és bőrük piros nem
lesz. Miután elkészült, letakarjuk a húst, és melegen tartjuk.
Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, majd közepes
lángon felmelegített serpenyőbe tesszük és átmelegítjük őket. Megszórjuk
cukorral, fahéjjal, hozzáadjuk a vörösbort, és 5-6 percig pároljuk. Közben
átforgatjuk az almákat, hogy valamennyit jól átjárja a boros lé. Végül
hozzákeverjük a vajat, és 1-2 perc után levesszük a tűzről. Ügyeljünk arra,
hogy ne párolódjanak teljesen puhára az almák. A sült csirkecombokat vörösboros
almával kínáljuk.
A recept a Kifőztük 2013. évi novemberi számában is megjelent.
Olyan jól néz ki :-) A gyümölcs-hús páros mindig nyerő nálunk is.
VálaszTörlésKöszi! Egyszerű finom étel, könnyű elkészíteni. Szóval bátran ajánlom:)
VálaszTörlés