A recept a Kifőztük októberi számában jelent meg.
Hozzávalók: 15 dkg liszt, 15 dkg rétesliszt, 2 dkg élesztő, 2 dl langyos tej, 1 evőkanál zsír, 1 tojás, 1,5 teáskanál só, 1 kávéskanál cukor; a töltelékhez: 2-3 közepes hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, só, frissen őrölt bors, diónyi zsír; a kenéshez: 1 tojás; a szóráshoz: durva szemű sóA langyos tejhez keverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az élesztős tejet, a zsírt, a tojást, és bedagasztjuk a tésztát. Ha ragad, lisztet adunk hozzá. Langyos helyen 40-50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. Vékonyan fölszeleteljük a megtisztított hagymát. Zsírjára sütjük a vékony csíkokra vágott szalonnát, hozzáadjuk a hagymát és a zsírt. Sózzuk, borsozzuk, és a hagyma karamellizálódásáig sütjük.
Lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk a megkelt tésztát, megszórjuk a hagymás töltelékkel, háromszögekre vágjuk, amelyeket kiflikké tekerünk.
Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a kifliket, és 15-20 percig pihentetjük. Ezt követően megkenjük felvert tojással, megszórjuk durva szemű sóval. 180 fokra melegített sütőben 2025 perc alatt aranysárgára sütjük.