Hozzávalók
3-4 fej közepes hagyma
3 db közepes alma
1,7 dl
húsleves
5 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
1 csapott kávéskanál szárított kakukkfű
1 csipet szárított csilipaprika pehely
1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
1,5 evőkanál barna cukor
1,5 evőkanál keményítő
1,5 dl
tejföl
só
frissen őrölt bors
a tálaláshoz:
pirított kiflikarikák
zöld fűszerek
A vajat közepes lángon
felolvasztjuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a kockára vágott hagymát és üvegesre
sütjük. Hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott, gerezdekre vágott almát és néhány
percig együtt sütjük. Fűszerezzük kakukkfűvel, őrölt fahéjjal, csilipaprika
pehellyel és hozzáadjuk a barna cukrot. Felöntjük húslevessel, ízlés szerint
sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon addig főzzük, amíg a hagyma és alma puhára
nem fő. Ekkor összeturmixoljuk, majd a keményítőt kevés vízzel, a tejföllel jól
elkeverjük, a leveshez adjuk és közepes lángon sűrűsödésig főzzük. Melegen,
pirított kiflikarikákkal, zöld fűszerrel tálaljuk.
Tipp: A levest tálalhatjuk
pirítóssal, pirított kenyérkockával, almaszirommal is.