A recept a Kifőztük júliusi számában jelent meg.
Hozzávalók
2 kg csirkemell apróhús
30 dkg erdei gomba
2 evőkanál házi paprikakrém
1 nagy csokor petrezselyemzöld
1 fej fokhagyma
2 evőkanál só
1-2 teáskanál frissen őrölt bors
1-2 evőkanál olívaolaj
2-2,5 m megtisztított sertés vékonybél vagy kolbászhoz való műbél
2-2,5 m megtisztított sertés vékonybél vagy kolbászhoz való műbél
tálaláshoz
(házi) ketchup
mustár
saláta
kenyér
A
megtisztított gombát alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, majd csíkokra
vágjuk, és az olívaolajon 6-7 perc alatt megpároljuk, úgy hogy a levét
elfője. A csirkemell apróhúst a párolt gombával
együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk a paprikakrémet, az apróra vágott
petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot és alaposan
elkeverjük. Bélbe
töltjük, 13-15 cm hosszú kolbászokat készítünk, amelyeket töltés közben
megszurkálunk, hogy ne maradjon levegős. Tepsibe tesszük, és kevés víz
hozzáadásával 180 fokra melegített sütőben pirosra sütjük.
Melegen, házi ketchuppal, friss salátával kínáljuk.