A disznótoros vacsorák étrendjében sok helyen szerepel a hájas pogácsa, amelyet friss hájból készítenek, és gyakran tesznek a disznótorra meghívott távozó vendégek kóstolójába is.
2010. november 28.
András napi hájas pogácsa
2010. november 22.
Kelbimbós tortácska
2010. november 21.
Gesztenyemousse alagút
A csokoládéforgácsot magunk is könnyen elkészíthetjük, amelyhez felolvasztjuk a csokoládét az olajjal vízgőz felett, majd egy műanyag deszkára borítjuk, 1-2 mm vastagságban elsimítjuk és hűtőben megdermesztjük. Egy fém spatula vagy akár pizzalapát segítségével csokoládéforgácsokat tolunk le a megdermedt csokoládérétegből.
2010. november 17.
Brownie
2010. november 16.
Pikáns halleves
Tipp: a leves tovább ízesíthető fehérborral, kevés mustárral. Legközelebb nálam is így készül:)
2010. november 15.
Görög citromos szelet
2010. november 14.
Almával sült kacsacomb burgonyalángossal
A recept a Kifőztük 9. számában jelent meg. Az újság továbbra is ingyenesen letölthető, lapozható formában is megtekinthető, és regisztrált tagjaink egy játékban is részt vehetnek, melyen értékes ajándékokat lehet nyerni.
2010. november 12.
Kelbimbó krémleves
Citromos puding-desszert
2010. november 10.
Fűszeres libapecsenye zúzamártással
A zúzamártáshoz a megtisztított vöröshagymát apróra felkockázzuk, és a libazsíron dinsztelni kezdjük. A főtt libazúzát kisebb darabokra szeleteljük. Amikor a hagyma üveges, rászórjuk a lisztet, kicsit pirítjuk az így kapott hagymás rántást, majd felöntjük levessel, és hozzáadjuk a tejszínt. Ízesítjük sóval, kevés cukorral és ecettel, majd összeforraljuk. A mártáshoz adjuk a felszeletelt libazúzát, és 10-15 percig lassú tűzön főzzük. (Ha túl sűrű a mártás, adhatunk hozzá még levest vagy vizet.)
A fűszeres libapecsenyét libazúza mártással tálaljuk, amelyhez adhatunk burgonyalángost, pirítóst, fehér kenyeret, amelyekkel igen finom a libapecsenye mellet héjában sült krémes fokhagyma.
A recept a Kifőztük 9. számában jelent meg. Az újság továbbra is ingyenesen letölthető, lapozható formában is megtekinthető, és regisztrált tagjaink egy játékban is részt vehetnek, melyen értékes ajándékokat lehet nyerni.
Márton napi libaleves
A Márton napi libaleves az alábbiak szerint készíthető:
Megjegyzés: A lúdgége tészta készítése a „Kifőztük” 7. számában és itt megtalálható.
Ez a recept a Kifőztük 9. számában jelent meg, amelyben több mint ötven recepttel készültünk, szem előtt tartva a novemberi jeles napokat és az adventi készülődést is.
2010. november 9.
Almatorta
Tipp: az almát fahéjjal, reszelt citromhéjjal is ízesíthetjük.
Kifőztük! 9. szám!
A Kifőztük újság valamennyi száma lapozgatós formában is megtekinthető az oldalon.
Most is készültünk egy kis újdonsággal, "Kiss" játékra hívjuk olvasóinkat, amely keretében értékes ajándékokat lehet nyerni.
2010. november 8.
Rusztikus halas torta
2010. november 4.
Egyszerű zöldbableves
2010. november 3.
Vajban sült petrezselymes afrikai harcsaszeletek
Hozzávalók: 2 szelet filézett afrikai harcsa, 1 kis csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd zúzott fokhagyma, só, frissen őrölt bors, 8-10 dkg vaj.