2013. január 24.

Almás tekercs

Az almás tekercs tésztája  túrós-vajas tészta, amelyhez jól illik a párolt almás töltelék. A recept a Kifőztük 2012. évi novemberi számában jelent meg.


Hozzávalók

a tésztához:

25 dkg liszt
25 dkg túró
25 dkg margarin vagy vaj
1 evőkanál vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só

a töltelékhez:
 
1 kg alma
15 dkg cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
2 evőkanál mazsola
1 teáskanál őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja

a szóráshoz:

2 evőkanál szeletelt mandula vagy dió
porcukor




A töltelékhez az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, a reszelt citromhéjat, a mazsolát. Lefedve puhára pároljuk, ügyelve arra, hogy ne maradjon nedvesség az alma alatt, majd hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük. Majd lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagságú téglalappá nyújtjuk. Rákenjük egyenletesen az almás tölteléket, és szorosan feltekerjük. 1,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk, és  sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a tekercseket. Megszórjuk szeletelt mandulával és 190 fokra melegített sütőben 30-40 perc alatt aranysárgára sütjük. Langyosan, porcukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails