Gyerekkoromban anyukám gyakran készített kukoricaprószát. Nálunk gyümölccsel, édesen, süteményként készült, amelynek tésztája szaftos és könnyű volt. Ez a tészta ihlette a következő kenyeret, amelyet készíthetünk édesen vagy sósan is.
A recept a Kifőztük 2013. évi júniusi számában is megjelent.
Hozzávalók egy 18 x 24 cm-es formához
17 dkg
kukoricaliszt
13 dkg
liszt
2 db tojás
4-5
evőkanál olívaolaj
1 evőkanál
sütőpor
1
teáskanál cukor
1
teáskanál só
a forma kenéséhez:
vaj
liszt
A lisztet a sütőporral, a sóval és a cukorral elkeverjük.
Hozzáadjuk a joghurtot, a tejet, a tojásokat, az olívaolajat és alaposan összekeverjük.
A formát kivajazzuk, megszórjuk liszttel és beleöntjük a masszát. 180 fokra
melegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. 5 perc pihentetés után
kiborítjuk a tepsiből és rácsra tesszük.
Langyosan különféle fűszervajakkal, lekvárral kínáljuk.
Tipp: az alap tészta tetszés szerint variálható. Édesebb
változatot is készíthetünk belőle, ekkor 2-3 evőkanál cukrot adjuk hozzá.
Zöldfűszeres változatához tetszés szerinti aprított zöldfűszereket gazdagítjuk a
tésztához.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése