Hozzávalók
40 dkg fehér bab
1 csokor
fűszernövény:
kakukkfű, babérlevél, zeller zöld, petrezselyemzöld, zsályalevél
1 közepes
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 gerezd
zúzott fokhagyma
5-6 db
aszalt paradicsom
1-1,5 dl olívaolaj
1 nagy
csokor petrezselyemzöld
só
frissen
őrölt bors
A babot főzés előtt éjszakára beáztatjuk. Másnap leszűrjük
és a fűszernövény csokorral, a hagymával, a 2 gerezd fokhagymával feltesszük
főni. Közben sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon addig főzzük, amíg a bab meg
nem puhul. A főzővízben hagyjuk hűlni 30 percig, majd leszűrjük. Az aszalt
paradicsomot, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A babot villával, vagy
burgonyatörővel megtörjük, hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, a petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát, sót, borsot és annyi olívaolajat, hogy
krémes állagú legyen. Alaposan elkeverjük, és hűtőbe tesszük. Pirítós
kenyérrel, salátával kínáljuk.
Tipp: a babpástétomot konyhai késes aprítóval is
készíthetjük. Ekkor is először az aszalt paradicsomot és a petrezselyemzöldet
aprítjuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot.
A recept a Kifőztük 2013. évi szeptemberi számában is megjelent.
Nagyon jól hangzik, szeretném elkészíteni!!!! Köszönöm!
VálaszTörlésMamka! Örülök, hogy tetszik, remélem ízleni fog!
VálaszTörlésIlyet már én is készítettem,kicsit furcsának tartották,pedig finom,igaz pari nem volt benne...
VálaszTörlés