2014. március 26.

Medvehagymás-paradicsomos tészta


Egyszerű, gyors étel, könnyel elkészíthetjük hétköznapi vacsoraként is. A medvehagyma mennyiségét ízlés szerint változtathatjuk.

A recept a Kifőztük 2013. évi áprilisi számában is megjelent.



Hozzávalók 4 adaghoz

40-45 dkg száraz tészta (pl.: penne, fusilli, rigatoni)
1 doboz darabos paradicsomkonzerv (35-40 dkg-os)
1 nagy csokor medvehagyma
6-8 dkg füstölt szalonna
2-3 evőkanál olívaolaj
frissen őrölt bors

a tálaláshoz:
parmezán sajt



A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és az olívaolajon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, és kevergetés közben kissé szétnyomkodjuk az egész paradicsomokat. Sózzuk, borsozzuk és 5-6 percig, a paradicsom sűrűsödéséig főzzük. A medvehagymát 2-3 cm-es csíkokra vágjuk, a paradicsomhoz keverjük, és néhány percig együtt pároljuk. A tésztát forrásban lévő sós vízben, harapható keménységűre (al dente) főzzük. Leszűrjük, és a paradicsomos-medvehagymás alaphoz keverjük. Parmezán sajttal megszórva tálaljuk.

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails