Egyszerű, gyors étel, könnyel elkészíthetjük hétköznapi vacsoraként is. A medvehagyma mennyiségét ízlés szerint változtathatjuk.
A recept a Kifőztük 2013. évi áprilisi számában is megjelent.
Hozzávalók 4 adaghoz
40-45 dkg
száraz tészta (pl.: penne, fusilli, rigatoni)
1 doboz
darabos paradicsomkonzerv (35-40 dkg-os)
1 nagy
csokor medvehagyma
6-8 dkg
füstölt szalonna
2-3
evőkanál olívaolaj
só
frissen
őrölt bors
a tálaláshoz:
parmezán
sajt
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és az olívaolajon
üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, és kevergetés közben kissé
szétnyomkodjuk az egész paradicsomokat. Sózzuk, borsozzuk és 5-6 percig, a
paradicsom sűrűsödéséig főzzük. A medvehagymát 2-3 cm-es csíkokra vágjuk, a
paradicsomhoz keverjük, és néhány percig együtt pároljuk. A tésztát forrásban
lévő sós vízben, harapható keménységűre (al dente) főzzük. Leszűrjük, és a
paradicsomos-medvehagymás alaphoz keverjük. Parmezán sajttal megszórva
tálaljuk.
Gyakran készítem Én is :-)
VálaszTörlésJó is az...:)
VálaszTörlés