2014. március 8.

Kolozsvári rakott káposzta



Hozzávalók

80 dkg savanyú káposzta
40 dkg darált sertéslapocka
10 dkg rizs párolva
2 gerezd fokhagyma
1 közepes hagyma
2 evőkanál zsír
2,5 dl tejföl
4 főtt tojás
10 dkg füstölt kolbász
10 dkg füstölt szalonna
1 evőkanál őrölt pirospaprika
frissen őrölt bors


A hagymát felkockázzuk, a zsíron üvegesre sütjük és megszórjuk pirospaprikával. A felét kivesszük, és a maradék paprikás hagymához hozzáadjuk a savanyú káposztát, majd kb. 10-15 percig pároljuk. A félretett paprikás hagymához adjuk a darált húst, a zúzott fokhagymát, megdinszteljük és hozzákeverjük a párolt rizst. Sózzuk, borsozzuk, és 3-4 evőkanál tejföllel elkeverjük. A káposztát tűzálló edénybe vagy lábosba rétegezzük a hússal és a felkarikázott főtt tojással úgy, hogy a tetejére káposzta kerüljön. Meglocsoljuk tejföllel, és megrakjuk kolbászkarikákkal, szalonnacsíkokkal. 170 fokra melegített sütőben 20-25 percig sütjük.


Tipp: darált hús helyett pörkölt- vagy sült hús maradékot is használhatunk. A túlzottan savanyú káposztát előzőleg mossuk át hideg vízben, majd jól nyomkodjuk ki, és ezt követően dinszteljük. A káposzta és hús rétegek közé is rakhatunk füstölt szalonnát és kolbászt.

A recept a Kifőztük 2014. évi márciusi számában is megjelent.

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails