Hozzávalók
80 dkg
savanyú káposzta
40 dkg
darált sertéslapocka
10 dkg
rizs párolva
2 gerezd
fokhagyma
1 közepes
hagyma
2 evőkanál
zsír
4 főtt
tojás
10 dkg
füstölt kolbász
10 dkg
füstölt szalonna
1 evőkanál
őrölt pirospaprika
só
frissen
őrölt bors
A hagymát felkockázzuk, a zsíron üvegesre sütjük és megszórjuk
pirospaprikával. A felét kivesszük, és a maradék paprikás hagymához hozzáadjuk
a savanyú káposztát, majd kb. 10-15 percig pároljuk. A félretett paprikás hagymához
adjuk a darált húst, a zúzott fokhagymát, megdinszteljük és hozzákeverjük a
párolt rizst. Sózzuk, borsozzuk, és 3-4 evőkanál tejföllel elkeverjük. A
káposztát tűzálló edénybe vagy lábosba rétegezzük a hússal és a felkarikázott
főtt tojással úgy, hogy a tetejére káposzta kerüljön. Meglocsoljuk tejföllel,
és megrakjuk kolbászkarikákkal, szalonnacsíkokkal. 170 fokra melegített sütőben
20-25 percig sütjük.
Tipp: darált hús helyett pörkölt- vagy sült hús maradékot
is használhatunk. A túlzottan savanyú káposztát előzőleg mossuk át hideg
vízben, majd jól nyomkodjuk ki, és ezt követően dinszteljük. A káposzta és hús
rétegek közé is rakhatunk füstölt szalonnát és kolbászt.
A recept a Kifőztük 2014. évi márciusi számában is megjelent.
Tetszenek az oldalon megjelenő receptek, kipróbálom !
VálaszTörlés