2014. október 30.
Csípős-joghurtos csirkeszárny
›
Hozzávalók 15 db csirkeszárny só A páchoz: 1,5 dl joghurt 1 kávéskanál csilipehely 2 gerezd zúzott fokhagyma 1 teá...
34 megjegyzés:
2014. október 29.
Fahéjas körtetorta
›
Hozzávalók 23 cm átmérőjű piteformához 3 db körte 20 dkg liszt 2 teáskanál sütőpor 13 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 1...
3 megjegyzés:
2014. október 28.
Lecsós lila pereszke
›
Dédszüleim, nagyszüleim harmóniában éltek a természettel. Sok vadontermő növényt ismertek, tudták hogy melyik bogyót, virágot mire haszn...
3 megjegyzés:
2014. október 27.
Zöldséges nyúlragu
›
Szeretek egytálételeket készíteni, mert a hússal együtt a köret is elkészül és a különféle ízek is jól hatnak egymásra. Így történt ez...
2014. október 22.
Körtés-csokoládés kocka
›
Egyszerű kevert, csokis, gyümölcsös sütemény. A körtétől a tészta kellően szaftos lesz. Kezdők is bátran elkészíthetik. Hozzávalók ...
2014. október 21.
Zöldborsós-tormás csirkemell ragu
›
Egyszerű ízek egy kis furfanggal. A torma és a magos mustár egy kis különlegességet csempésznek a csirkemell semleges ízéhez. Hozzáva...
Fehérboros borjúpofa tormamártással, zöldségekkel
›
Hozzávalók 50-60 dkg borjúpofa 4 szál zsenge sárgarépa 4 szál zsenge petrezselyemgyökér 1 kisebb zellergumó 30-40 dkg újburg...
2014. október 20.
Karalábéleves kapros túrógombóccal
›
A karalábélevest könnyed kapros túrógombóccal gazdagítottam. Jól működött a párosítás. Akik kedvelik az egyszerű, gyors leveseket és a ...
3 megjegyzés:
2014. október 16.
Héjában sült birs
›
Dédnagyapám egyik kedvenc téli csemegéje volt. Dédnagyanyám gyakran készítette az átválogatott, kissé hibás birsből, hogy az ne vesszen ...
3 megjegyzés:
Almás házirétes
›
Hozzávalók 70 dkg liszt 4 dl langyos víz 1,5 evőkanál zsír 1,5 evőkanál 20%-os ecet 1 kávéskanál só a töltelékhez: ...
4 megjegyzés:
Sült csirkecomb kakukkfüves tejszínes gombával
›
Hozzávalók 4 egész csirkecomb 8 dkg lágy vaj 2 gerezd zúzott fokhagyma 1 fej fokhagyma mediterrán fűszersó a kakukkfü...
Mediterrán fűszersó
›
Fűszersókat magunk is könnyen készíthetünk. A cserépben, balkonon, kertben nevelt fűszereket megszáríthatjuk és tetszés szerinti arán...
1 megjegyzés:
Kapros karfiolleves
›
Hozzávalók 1 kisebb karfiol 1 nagyobb hagyma 3 gerezd fokhagyma 3 db közepes sárgarépa 3 db közepes zöldséggyökér 1 kiseb...
1 megjegyzés:
Kolbásszal sült lencseragu
›
Egyszerű melengető franciás egytálétel Toulouse-ból. Könnyen, gyorsan elkészíthető. Nagyobb vendégsereget is jóllakathatunk vele, termés...
1 megjegyzés:
2014. május 28.
Mángoldos és sárgarépás tortácskák
›
Hozzávalók 4 db 12 cm átmérőjű formához a tésztához: 18 dkg liszt 10 dkg hideg vaj 2-3 evőkanál hideg víz 1 kávéskanál s...
2 megjegyzés:
›
Főoldal
Internetes verzió megtekintése