Hozzávalók
4 egész
csirkecomb
8 dkg lágy
vaj
2 gerezd
zúzott fokhagyma
1 fej
fokhagyma
mediterrán
fűszersó
a kakukkfüves, tejszínes gombához:
80 dkg
erdei gomba
2 gerezd
fokhagyma
1-1,5 dl száraz fehérbor
szárított
kakukkfű
só
frissen
őrölt bors
a tálaláshoz:
pirítós
apróra
vágott petrezselyemzöld
A csirkecombokat bedörzsöljük a zúzott fokhagymával. A
mediterrán fűszersót elkeverjük a lágy vajjal, és bekenjük vele a
csirkecombokat úgy, hogy a bőrük alá is jusson. Tepsibe tesszük a félbevágott
fokhagyma fejjel együtt, 1-1,5
dl vizet öntünk alá, és 220 fokra melegített sütőbe
tesszük. 15 perc után 190 fokon folytatjuk a sütést addig, amíg a combok át nem
sülnek és bőrük piros nem lesz. Az elkészült combokat kivesszük a tepsiből, és
melegen tartjuk. A megtisztított gombát felszeleteljük, leforrázzuk,
lecsöpögtetjük. A hús sütéséből megmaradt szaftot felmelegítjük és hozzáadjuk a
gombát. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával és kakukkfűvel ízesítjük. Néhány
perc elteltével felöntjük fehérborral, és kb. 10 percig pároljuk. Végül
hozzáöntjük a tejszínt és összeforraljuk. A sült csirkecombot kakukkfüves,
tejszínes gombával tálaljuk, megszórjuk petrezselyemzölddel és pirítóst
kínálunk hozzá.
A recept a Kifőztükben is megjelent.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése