Szeretek egytálételeket
készíteni, mert a hússal együtt a köret is elkészül és a különféle ízek is jól hatnak egymásra. Így
történt ez a nyúlhússal is. Az étel összeállításán és jó fűszerezésén kívül más
dolgunk nincs is, a többit bízzuk a sütőre.
Hozzávalók
80 dkg
nyúlhús (lapocka vagy comb)
10 dkg
füstölt szalonna
20 dkg
zöldbab
20 dkg
zöldborsó
20 dkg
gomba
2-3 szál
sárgarépa
1 db
közepes zellergumó
50 dkg
burgonya
4 gerezd
zúzott fokhagyma
8 dkg vaj
2 evőkanál
olívaolaj
1 kis fűszercsokor
(kakukkfű, rozmaring, oregánó, petrezselyemzöld)
só
frissen
őrölt bors
A vajat az olívaolajjal, a csíkokra vágott szalonnával
felolvasztjuk és a sóval, borssal meghintett nyúlhúst megpirítjuk benne. A
megtisztított sárgarépát, zellert, burgonyát felszeleteljük, a zöldbabot,
bombát összevágjuk. A zöldségeket, a zúzott fokhagymát a húshoz adjuk és 6-8
percig együtt pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a
fűszercsokrot, felöntjük fehérborral és annyi vízzel, amennyi ellepi. Lefedve
forrásig főzzük, majd 180 fokra melegített sütőbe tesszük és kb. 40 percig
sütjük, amíg a hozzávalók meg nem puhulnak. Melegen, friss zöld fűszerekkel
meghintve tálaljuk.
A recept a Kifőztük magazinban is megjelent
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése