Hozzávalók 23 cm átmérőjű piteformához
3 db körte
20 dkg
liszt
2
teáskanál sütőpor
13 dkg
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
13 dkg
puha vaj
2 evőkanál
tejszín
2 tojás
1
teáskanál őrölt fahéj
a forma kenéséhez és szórásához:
1 dkg vaj
1 evőkanál
zsemlemorzsa
A körtéket meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, nyolcfelé
vágjuk őket és megszórjuk fahéjjal. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A vajat
a cukorral, a vaníliás cukorral, a tejszínnel és a tojásokkal habosra keverjük.
Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt
piteformába öntjük a tésztát. A tetejét elegyengetjük és kirakjuk a fahéjas
körtegerezdekkel. 180 fokra melegített sütőben sütjük kb. 40-50 percig, amíg a
tészta át nem sül. Langyosan, fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.
Tipp: körtebefőttel
vagy almával is készíthetjük.
A recept a Kifőztük magazinban is megjelent.
Nagyon guszta! :)
VálaszTörlésKöszi!:)
VálaszTörlésشركات تسليك مجاري
VálaszTörlésشفط بيارات