Hozzávalók
16 dkg
gesztenyeliszt
8 dkg
liszt
1
teáskanál sütőpor
1 csomag
vaníliás cukor
2 evőkanál
porcukor
1 csipet
só
2 tojás
2 közepes
alma
5 dkg
olvasztott vaj
A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejet. A liszteket a
sütőporral, a cukrokkal, a sóval összekeverjük, majd hozzáöntjük a tejes
keveréket, és az olvasztott vaj 2/3 részét. Az almát megtisztítjuk,
lereszeljük, és a palacsintatésztába keverjük. Felforrósított serpenyőben, a
maradék vajon tenyérnyi palacsintákat sütünk. A palacsintákat melegen,
porcukorral megszórva, csokoládéöntettel kínáljuk.
Tipp: a palacsinták
sütéséhez kevés vaj elegendő, ezért ne egyszerre használjuk fel a vajat, hanem
apránként adagoljuk.
A recept a Kifőztük 2013. évi novemberi számában is megjelent.
A recept a Kifőztük 2013. évi novemberi számában is megjelent.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése