2014. március 9.

Almás-gesztenyés palacsinta


Hozzávalók

8 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál porcukor
1 csipet só
2 tojás
5 dl tej
2 közepes alma
5 dkg olvasztott vaj



A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejet. A liszteket a sütőporral, a cukrokkal, a sóval összekeverjük, majd hozzáöntjük a tejes keveréket, és az olvasztott vaj 2/3 részét. Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, és a palacsintatésztába keverjük. Felforrósított serpenyőben, a maradék vajon tenyérnyi palacsintákat sütünk. A palacsintákat melegen, porcukorral megszórva, csokoládéöntettel kínáljuk.


Tipp: a palacsinták sütéséhez kevés vaj elegendő, ezért ne egyszerre használjuk fel a vajat, hanem apránként adagoljuk.

A recept a Kifőztük 2013. évi novemberi számában is megjelent.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails