Hozzávalók
10 dkg
puha vaj
25-30 db
medvehagyma
só
a fűszervaj vaj díszítéséhez:
fekete
szezámmag (elhagyható)
A medvehagymát megmossuk, papírtörlőre terítjük és hagyjuk
megszáradni. Késsel nagyon apróra vágjuk. (Ehhez a művelethez késes aprítót is használhatunk.) A puha vajat
először a sóval, majd az apróra vágott medvehagymával alaposan elkeverjük.
Fóliára halmozzuk, majd rudat formázva szorosan feltekerjük, és a két végét
ellentétes irányba megcsavarjuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük. Felhasználás előtt
fekete szezámmagba hempergetjük. A medvehagymás fűszervaj rudat ízlés szerint 2-3 mm-es
szeletekre vágjuk, és különféle kenyerekkel kínáljuk.
Tipp: húsokhoz, tésztákhoz is használhatjuk a medvehagymás fűszervajat. Ezzel a módszerrel más friss fűszernövényekből is készíthetünk fűszervajat.
A recept a Kifőztük 2013. évi áprilisi számában is megjelent.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése