Hozzávalók
50 dkg
mascarpone krém
40 dkg
Maroni konzerv gesztenyepüré
50 dkg
babapiskóta
5 nagyobb
tojás
10-15 dkg
cukor
2-3 dl tejeskávé
cukrozatlan
kakaópor
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját elkeverjük a
mascarponéval. Hozzáadunk 6-8 dkg cukrot, és apránként belekeverjük a
szétmorzsolt gesztenyepürét. A tojások fehérjét a maradék cukorral habbá
verjük, és a gesztenyés masszába forgatjuk. A babpiskótát egyenként a
tejeskávéba mártjuk, és egy edény aljára rétegezzük.
Rásimítjuk a gesztenyés krém egy részét, majd addig folytatjuk a rétegezést piskótával és a krémmel, amíg a hozzávalók el nem
fogynak. (Úgy ügyeskedjünk, hogy a tetejére gesztenyés krém kerüljön.) Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Tálaláskor cukrozatlan kakaóporral megszórjuk.
A recept a Kifőztük 2013. évi decemberi számában is megjelent.
Nem szeretem a nyers tojással készült sütiket.
VálaszTörlésAkkor csinálj más fajta sütit
Törlés