2014. március 27.

Babpástétom aszalt paradicsommal



Hozzávalók

40 dkg fehér bab
1 csokor fűszernövény:
 kakukkfű, babérlevél, zeller zöld, petrezselyemzöld, zsályalevél
1 közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
5-6 db aszalt paradicsom
1-1,5 dl olívaolaj
1 nagy csokor petrezselyemzöld

frissen őrölt bors


A babot főzés előtt éjszakára beáztatjuk. Másnap leszűrjük és a fűszernövény csokorral, a hagymával, a 2 gerezd fokhagymával feltesszük főni. Közben sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon addig főzzük, amíg a bab meg nem puhul. A főzővízben hagyjuk hűlni 30 percig, majd leszűrjük. Az aszalt paradicsomot, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A babot villával, vagy burgonyatörővel megtörjük, hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, a petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát, sót, borsot és annyi olívaolajat, hogy krémes állagú legyen. Alaposan elkeverjük, és hűtőbe tesszük. Pirítós kenyérrel, salátával kínáljuk.


Tipp: a babpástétomot konyhai késes aprítóval is készíthetjük. Ekkor is először az aszalt paradicsomot és a petrezselyemzöldet aprítjuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot.



A recept a Kifőztük 2013. évi szeptemberi számában is megjelent.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik, szeretném elkészíteni!!!! Köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Mamka! Örülök, hogy tetszik, remélem ízleni fog!

    VálaszTörlés
  3. Ilyet már én is készítettem,kicsit furcsának tartották,pedig finom,igaz pari nem volt benne...

    VálaszTörlés