Hozzávalók egy 30 cm-es szögletes
sütőformához
35 dkg
liszt és amennyit felvesz a dagasztásnál
2 dkg
élesztő
1
kávéskanál sütőpor
1
kávéskanál cukor
1
teáskanál só
1 kisebb
csokor medvehagyma
a kalács kenéséhez:
1 kisebb
tojás
A liszthez keverjük a sütőport, a sót. A langyos tejhez
adjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A medvehagymát az
olajjal összeturmixoljuk, elkeverjük a joghurttal és az élesztős keverékkel,
majd a liszthez adjuk. Bedagasztjuk a tésztát és letakarva, langyos helyen a
duplájára kelesztjük. Két egyenlő részre osztjuk és lisztezett felületen kb. 40
cm-es rudakat sodrunk belőle, majd összecsavarjuk és olajjal kikent sütőformába
tesszük. 10-15 perc pihentetés után átkenjük felvert tojással és 180 fokra
melegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.
A recept a Kifőztük 2014. évi áprilisi számában is megjelent. Aki még nem látta a mostani számot, lapozza át, töltse le, jó kis ötleteket találhat húsvétra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése