2014. március 6.

Sült csirkecomb vörösboros almával


Hozzávalók

4 egész csirkecomb
8 dkg lágy vaj
mediterrán fűszerek

a vörösboros almához:

12 db közepes alma
1-1,5 dl vörösbor
2-3 evőkanál cukor
1 kávéskanál fahéj
6 dkg vaj


A mediterrán fűszereket, a sót elkeverjük a lágy vajjal, és bekenjük vele a csirkecombokat úgy, hogy a bőrük alá is jusson. Tepsibe tesszük, 1-1,5 dl vizet öntünk alá, és 220 fokra melegített sütőbe tesszük. 15 perc után 190 fokon folytatjuk a sütést addig, amíg a combok át nem sülnek és bőrük piros nem lesz. Miután elkészült, letakarjuk a húst, és melegen tartjuk.


Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, majd közepes lángon felmelegített serpenyőbe tesszük és átmelegítjük őket. Megszórjuk cukorral, fahéjjal, hozzáadjuk a vörösbort, és 5-6 percig pároljuk. Közben átforgatjuk az almákat, hogy valamennyit jól átjárja a boros lé. Végül hozzákeverjük a vajat, és 1-2 perc után levesszük a tűzről. Ügyeljünk arra, hogy ne párolódjanak teljesen puhára az almák. A sült csirkecombokat vörösboros almával kínáljuk. 

A recept a Kifőztük 2013. évi novemberi számában is megjelent.

2 megjegyzés:

  1. Olyan jól néz ki :-) A gyümölcs-hús páros mindig nyerő nálunk is.

    VálaszTörlés
  2. Köszi! Egyszerű finom étel, könnyű elkészíteni. Szóval bátran ajánlom:)

    VálaszTörlés