Egyszerű kevert, csokis, gyümölcsös sütemény. A körtétől a tészta kellően szaftos lesz. Kezdők is
bátran elkészíthetik.
Hozzávalók 21 x 35 cm-es tepsihez
frissen
facsart citromlé
a tésztához:
30 dkg
liszt
20 dkg
darált dió
20 dkg
cukor
2 evőkanál
kakaópor
1 csomag
sütőpor
csipet só
25 dkg
puha vaj
4 közepes
tojás
a körte bevonásához:
4-5
evőkanál kajszibarack lekvár
2 evőkanál
pálinka
10 dkg
tejcsokoládé vagy étcsokoládé
1 evőkanál
étolaj
a díszítéshez:
szeletelt
mandula
A körtét meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, 1-1,5 cm-es
hosszúkás szeletekre vágjuk, és a citromlével elkevert vízbe tesszük. A vajat a
cukorral, a sóval, a tojásokkal, a tejjel, a liszttel, a sütőporral, a dióval
alaposan kikeverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A körtét
lecsöpögtetjük, leitatjuk róla a nedvességet, és a tészta tetejét kirakjuk vele
úgy, hogy kissé fedjék egymást a szeletek. 200 fokra melegített sütőben kb.
45-50 percig sütjük. A lekvárhoz keverjük a pálinkát, felmelegítjük és átkenjük
vele a körtéket és hagyjuk hűlni. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk
és bevonjuk vele a süteményt, majd megszórjuk szeletelt mandulával. Miután a
csokoládé megdermedt, kockákra szeletelve kínáljuk.
A recept a Kifőztük magazinban is megjelent.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése