2014. október 21.

Zöldborsós-tormás csirkemell ragu


Egyszerű ízek egy kis furfanggal. A torma és a magos mustár egy kis különlegességet csempésznek a csirkemell semleges ízéhez.

Hozzávalók

1 egész filézett csirkemell
60-80 dkg zsenge zöldborsó
1 közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál ecetes torma
1 teáskanál magos dijoni mustár
1 teáskanál őrölt pirospaprika
2 dl tejszín
frissen őrölt bors
5 dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj

1 csokor petrezselyemzöld


A vajat és az olívaolajat felmelegítjük, hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott hagymát és fokhagymát. Néhány percig sütjük, majd hozzákeverjük a felkockázott csirkemellet és megszórjuk őrölt pirospaprikával. 5-6 percig pároljuk, majd lassú tűzön további 10 percig főzzük. A húsos raguhoz adjuk a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Félig lefedve, közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldborsó meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk az ecetes tormát és a mustárt, néhány percig főzzük, majd belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet. Végül felöntjük tejszínnel és beforraljuk. 10 perc pihentetés után tálaljuk.


A recept a Kifőztük magazinban is megjelent.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails