Egyszerű ízek egy kis furfanggal. A torma és a magos mustár egy kis különlegességet csempésznek a csirkemell semleges ízéhez.
Hozzávalók
1 egész
filézett csirkemell
60-80 dkg
zsenge zöldborsó
1 közepes
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
3-4
evőkanál ecetes torma
1
teáskanál magos dijoni mustár
1
teáskanál őrölt pirospaprika
só
frissen
őrölt bors
5 dkg vaj
1 evőkanál
olívaolaj
1 csokor
petrezselyemzöld
A vajat és az olívaolajat felmelegítjük, hozzáadjuk a
kisebb kockákra vágott hagymát és fokhagymát. Néhány percig sütjük, majd
hozzákeverjük a felkockázott csirkemellet és megszórjuk őrölt pirospaprikával.
5-6 percig pároljuk, majd lassú tűzön további 10 percig főzzük. A húsos raguhoz
adjuk a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
Félig lefedve, közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldborsó meg nem puhul.
Ekkor hozzáadjuk az ecetes tormát és a mustárt, néhány percig főzzük, majd
belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet. Végül felöntjük tejszínnel és
beforraljuk. 10 perc pihentetés után tálaljuk.
A recept a Kifőztük magazinban is megjelent.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése