Dédnagyapám egyik kedvenc téli csemegéje volt.
Dédnagyanyám gyakran készítette az átválogatott, kissé hibás
birsből, hogy az ne vesszen kárba. A sparhelt sütőjében készült, de előfordult,
hogy a sparhelt tetején, vaslábasban sütötték. Úgy fogyasztották, mint a
sütőtököt, szilvalekvárt vagy csipkebogyó (hecsedli) lekvárt adtak hozzá.
Hozzávalók
6-8 db birskörte vagy birsalma
csipkebogyó lekvár vagy szilvalekvár
A megmosott birset 6-8 gerezdre vágjuk, magházát
eltávolítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 fokra melegített
sütőben addig sütjük, amíg a birs meg nem puhul. Melegen, csipkebogyó lekvárral
vagy szilvalekvárral kínáljuk.
A recept a Kifőztük magazinban is megjelent.
Még soha nem ettem sülve birsalmát, de nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésIgen, finom:) Próbáld ki bátran!
VálaszTörlésWide range. https://imgur.com/a/JCbmGr3 http://132ei3ezd0.dip.jp https://imgur.com/a/LY2q5ZI https://imgur.com/a/NRCxUUv https://imgur.com/a/hAG5yfn https://imgur.com/a/0fyP76J https://imgur.com/a/BuY3eVK
VálaszTörlés