A karalábélevest könnyed kapros túrógombóccal
gazdagítottam. Jól működött a párosítás. Akik kedvelik az egyszerű, gyors
leveseket és a kaprot is szeretik, próbálják ki bátran!
Hozzávalók
3-4 db
zsenge karalábé
1,5-2 l zöldség alaplé vagy
húsleves alaplé
2 gerezd
zúzott fokhagyma
5 dkg vaj
2 evőkanál
olívaolaj
só
frissen
őrölt bors
2-3
evőkanál tejföl
1 evőkanál
liszt
a kapros túrógombóchoz:
25 dkg
túró
1 db tojás
2 evőkanál
búzadara
só
frissen
őrölt bors
1 kis
csokor kapor
tálaláshoz:
kapor
A meghámozott karalábét 0,5 cm-es csíkokra vágjuk. A vajat
az olívaolajjal felmelegítjük, hozzáadjuk a karalábét és 4-5 percig pirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük zúzott fokhagymával és felöntjük alaplével. Félig
lefedve közepes lángon addig főzzük, amíg a karalábé meg nem puhul. A lisztet
kevés vízzel simára leverjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd szükség szerint vizet,
átkeverjük, a leveshez adjuk és besűrítjük. A gombócokhoz elkeverjük a túrót a
tojással, a búzadarával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot.
Vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle, és forró sós vízben kifőzzük.
A gombócokat a levesbe tesszük és néhány percig együtt főzzük. Kaporral
megszórva, melegen tálaljuk.
A recept a Kifőztükben is megjelent.
Nagyon jól hangzik a kapros túrógombóc. Következőkor majd én is kipróbálom levesbe. :)
VálaszTörlésRemélem majd ízlik:)
VálaszTörlésIlyen leveses csészét + aljat hol lehet venni?
VálaszTörlés