Egyszerű melengető franciás egytálétel
Toulouse-ból. Könnyen, gyorsan elkészíthető. Nagyobb vendégsereget is
jóllakathatunk vele, természetesen ügyeljünk a megfelelő alapanyag mennyiségre.
Könnyű száraz vörösborral és parasztkenyérrel kínáljuk.
Hozzávalók
30 dkg
lencse
1 nagyobb
hagyma
1 közepes
zellergumó
2-3 gerezd
fokhagyma
1-1,5 dl darabos
paradicsomkonzerv
1
babérlevél
kakukkfű
2 evőkanál
olívaolaj
60-70 dkg
sütni való kolbász
só
frissen
őrölt bors
1 kis
csokor petrezselyemzöld
A lencsét 2-3 óraára beáztatjuk, majd leszűrjük. A
megtisztított hagymát és a zellert nagyobb darabokra vágjuk. Az olívaolajat
közepes hőfokon felmelegítjük, hozzáadjuk a hagymát, a zellert és 5 percig
pároljuk. Megszórjuk kakukkfűvel, hozzáadjuk a babérlevelet, a paradicsomot, a
zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és 5-6 percig, kevergetve főzzük.
Hozzáadjuk a lencsét, felöntjük vörösborral és annyi vízzel, amennyi ellepi.
További 10 percig főzzük, majd a kolbászt a tetejére tesszük, és lefedve, 180
fokra melegített sütőben 35-40 percig sütjük. Apróra vágott petrezselyemzölddel
megszórva tálaljuk.
A recept a Kifőztükben is megjelent.
Jól néz ki :)
VálaszTörlés